Την δημιουργία του Ερευνητικού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Ε.ΚΕ.Α.Μ-ΘΡΑ) – Καραθεοδωρή εξήγγειλε πρόσφατα ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων από την Αλεξανδρούπολη, αφήνοντας την Δράμα έξω από την χωροθέτηση των Ινστιτούτων.
Σκοπός της ίδρυσης του νέου ερευνητικού κέντρου, που θα έχει ως περιοχή ευθύνης την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, θα είναι η ενίσχυση των κρίσιμων τομέων της Έρευνας και της Τεχνολογίας και ταυτόχρονα η διασύνδεσή τους με την τοπική κοινωνία και οικονομία.
Το Ερευνητικό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Ε.ΚΕ.Α.Μ-ΘΡΑ) – Καραθεοδωρή θα περιλαμβάνει συνολικά τέσσερα ινστιτούτα:
- Ινστιτούτο Ενεργειακού Σχεδιασμού και Αειφόρου Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων (Ι.Ε.Σ.Α2.ΦΥ.Π.) με έδρα την Ξάνθη.
- Ινστιτούτο Διαχείρισης Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών (Ι.ΔΙ.ΦΥ.ΤΕ.ΚΑ) με έδρα την Αλεξανδρούπολη.
- Ινστιτούτο Τεχνολογίας Τροφίμων και Αγροτικής Παραγωγής (Ι.ΤΕ.Τ.Α.Π.) με έδρα την Ορεστιάδα.
- Το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ / Ε.Κ. «Αθηνά») είναι ερευνητικό ινστιτούτο που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με έδρα την πόλη της Ξάνθης.
Τα τρία πρώτα ινστιτούτα θα ιδρυθούν τώρα και μαζί με το υφιστάμενο Ινστιτούτο «Αθηνά» θα συγκροτήσουν το Ερευνητικό Κέντρο «Καραθεοδωρή».
Σημειώνεται ότι στην Καβάλα λειτουργεί ήδη το μοναδικό ινστιτούτο της ΓΓΕΤ που είναι το παράρτημα του Εθνικού Κέντρου Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Επίσης λειτουργεί και το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Άρα η πόλη της Καβάλας διαθέτει δύο ερευνητικά ινστιτούτα με σημαντική δράση. Η μόνη πόλη που δεν διαθέτει Ινστιτούτο και δεν προβλέπεται σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα είναι η ΔΡΑΜΑ.
http://www.dramini.gr/ως-φτωχός-συγγενής-αντιμετωπίζετα/
Δημοσίευση σχολίου
Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!