Τις πρώτες σκέψεις της διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για την ανάπτυξη του τουρισμού, «μοιράστηκε» με τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης της Καβάλας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Μιχάλης Αμοιρίδης, ο οποίος υλοποίησε την υπόσχεση που είχε δώσει για μία συνέντευξη Τύπου πάνω στο αντικείμενο που του ανέθεσε ο περιφερειάρχης, Γιώργος Παυλίδης.
Τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη τουρισμού καλωσόρισε στην Καβάλα και προλόγισε, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος τόνισε ότι η διοίκηση της Π.Α.Μ.-Θ. θέλει να «επενδύσει» στην ανάπτυξη του τουρισμού.
Ο Μιχ. Αμοιρίδης παρουσίασε, σε αδρές γραμμές, τη φιλοσοφία των διοικούντων την Π.Α.Μ.-Θ. για τον τομέα του τουρισμού και εν συνεχεία απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Ο κύριος στόχος, τόνισε, είναι να γίνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης τουριστικός προορισμός αριστείας για δώδεκα μήνες. Κι αυτό, θα επιτευχθεί με την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού.
Τα προηγούμενα χρόνια, πρόσθεσε, υπήρχε έντονα το στοιχείο της εποχικότητας. Και πιο έντονη, σημείωσε, ήταν η εποχικότητα στο Νομό Καβάλας. Ωστόσο, ανέφερε ακόμα, η Π.Α.Μ.-Θ. έχει τις προϋποθέσεις για να πετύχει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Στα πλεονεκτήματά της, είναι η καλό οδικό δίκτυο, άρα η εύκολη προσβασιμότητα, η ομορφιά του φυσικού τοπίου (που συνδυάζει τη θάλασσα και το βουνό), οι ήπιες κλιματολογικές συνθήκες, η ιστορία, η γαστρονομία, τα τοπικά προϊόντα.
Αντιθέτως, ο περιορισμένος αριθμός κλινών στις ξενοδοχειακές μονάδες, οι ελλείψεις σε υποδομές, η μικρή διεθνής κίνηση στα δύο αεροδρόμια (Καβάλας, Αλεξανδρούπολης) και το ξεπερασμένο υλικό τουριστικής προβολής, είναι μερικά από τα ζητήματα που χρειάζονται βελτίωση.
Η διοίκηση της Π.Α.Μ.-Θ. βρίσκεται στη φάση της επεξεργασίας των παραπάνω δεδομένων, προκειμένου να καταλήξει σε έναν στοχευμένο σχεδιασμό. «Θα αξιοποιήσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους προβολής, αλλά θα δημιουργήσουμε καινούργιο έντυπο υλικό, λογότυπο, σύνθημα, κ.ά.», είπε ο Μιχ. Αμοιρίδης.
Πρώτη προτεραιότητα, για τη διοίκηση της Π.Α.Μ.-Θ., είναι η έκδοση βίζας 72 ωρών για τους Τούρκους επισκέπτες. Η διείσδυση στην αγορά της Τουρκίας και ειδικότερα της Κωνσταντινούπολης, αποτελεί μεγάλο στόχο για την τόνωση του τουριστικού ρεύματος, ενώ γίνεται προσπάθεια να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα που αφορούν στην αγορά της Ρουμανίας.
Τέλος, ο Μιχ. Αμοιρίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη να καλλιεργηθεί η λεγόμενη ενδοπεριφερειακή συνείδηση και στον τουρισμό. «Υπάρχουν κάτοικοι του Έβρου, που δεν επισκέφτηκαν ποτέ τις ομορφιές του Νομού Καβάλας και το αντίστροφο», σχολίασε.
http://www.k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=54772
Δημοσίευση σχολίου
Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!