Με την πλούσια γεύση του και με ποικίλες υφές και χρώματα, το τσένταρ είναι από τα πιο δημοφιλή τυριά σε όλο τον κόσμο. Η σάλτσα τσένταρ είναι ιδανική για ζυμαρικά, για βραστά λαχανικά (όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, κολοκυθάκια ή φασολάκια) και πολύ ωραίο ντιπ για νάτσος και για τηγανητές πατάτες.
Υλικά
- 200 γρ. τριμμένο τσένταρ
- 400 ml γάλα
- 3 κουτ. σούπας αλεύρι
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- ½ κουτ. γλυκού σκόνη μουστάρδα
- ¼ κουτ. γλυκού κουρκουμάς (για το χρώμα)
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει.
- Ρίξτε το αλεύρι, ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και μετά προσθέστε το γάλα, τη μουστάρδα και τον κουρκουμά.
- Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη βελούδινη σάλτσα και ρίξτε το τριμμένο τσένταρ, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήστε σε μέτρια ένταση μέχρι να δέσει η σάλτσα, ανακατέψτε και κατεβάστε από την εστία.
- Αν κρυώσει η σάλτσα και πήξει, για να την ξαναζεστάνετε προσθέστε μερικές κουταλιές γάλα.
https://www.ethnos.gr/food/recipes/115536_saltsa-tsentar
Δημοσίευση σχολίου
Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!