Το μεγάλο έργο που έκανε κατά την 6ετή παραμονή του στην Ελλάδα, όσον αφορά στην προώθηση των συμφερόντων της χώρας του εξήρε ο απερχόμενος Αμερικανός πρέσβης της Αθήνας Geoffrey R. Pyatt στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Τα Νέα" και στην δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Φωτάκη.
"Κοιτάξτε όλη τη δουλειά που έχει κάνει η πρεσβεία τα πέντε και πλέον χρόνια που βρίσκομαι εδώ" τόνισε στην δημοσιογράφο αναφέροντας σχετικά την επέκταση της αμυντικής συμφωνήας Ελλάδας - ΗΠΑ, την προώθηση της "ενεργειακής διαφοροποίησης" και την "απόρριψη της ρωσικής παραπληροφόρησης". Σε άλλα σημεία της συνέντευξης αναφέρθηκε στην νατοϊκή επιχειρησιακή βάση στην Αλεξανδρούπολη λέγοντας:
"Δόξα τω θεώ που είχαμε την Αλεξανδρούπολη, η οποία διαδραμάτισε τόσο σημαντικό ρόλο στο να φτάσει η στρατιωτική υλικοτεχνική υποστήριξη των ΗΠΑ στην πρώτη γραμμή, στα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ" και "(η Μαύρη Θάλασσα και η Αζοφική Θάλασσα) είναι η περιοχή της ελληνικής ιστορικής γεωπολιτικής επιρροής και είναι η περιοχή της νοτιοανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ, όπου η Ελλάδα διαδραματίζει έναν απαραίτητο ρόλο ακριβώς λόγω της Αλεξανδρούπολης...".
Σε άλλα σημεία της συνέντευξής του αναφέρθηκε σε αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας, απέφυγε να απαντήσει για τον East Med αναφερόμενος ωστόσο στην μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου με τον ελληνικό στόλο ενώ υποστήριξε πως "η ανοχή στον γεωγραφικό αναθεωρητισμό τελείωσε" με αφορμή τα γεγονότα στην Ουκρανία, καταδικάζοντας παράλληλα τις βλέψεις της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά, όχι όμως και στις θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και στην Κύπρο - Ανατολική Μεσόγειο. Φυσικά δεν έγινε κουβέντα ούτε για το "τουρκολιβυκό μνημόνιο".
Τέλος ο ίδιος δήλωσε "πολύ λυπημένος" που αποχωρεί από την Ελλάδα αλλά όπως τόνισε, θα ξαναέρθει ...για τις καλοκαιρινές του διακοπές!
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Τα Νέα":
Διαβάστε επίσης:
Αλεξανδρούπολη, το «λιμάνι του ΝΑΤΟ»
Δημοσίευση σχολίου
Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!