0

Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 η Καβάλα τιμά την μνήμη του έφεδρου ανθυπολοχαγού Δημήτρη Τσαμκιράνη.

Πενήντα χρόνια έχουν περάσει από την αποφράδα εκείνη μέρα που ο ήρωας Τσαμκιράνης έδωσε την ζωή του για την Κύπρο. Οι φετινές εκδηλώσεις για τα “Ελευθέρια” είναι αφιερωμένες στην Κύπρο αλλά και στην θυσία του ήρωα Τσαμκιράνη.

Στο Πάρκο του Φαλήρου είχε τοποθετηθεί το 1988 μια μαρμάρινη πλάκα σε δημοτική βρύση, από τον Σύλλογο Κυπρίων αλλά δυστυχώς αυτό το σημείο μνήμης και απόδοσης τιμής βανδαλίστηκε στο πέρασμα των χρόνων. Με την φροντίδα του Δήμου Καβάλας αποκαταστάθηκαν οι ζημιές και την Τρίτη 24 Ιουνίου 2024 στις 8 το βράδυ θα αποδοθούν οι δέουσες τιμές με την συνοδεία της Φιλαρμονικής αλλά και του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας που σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κυπρίων θα μας χαρίσει κυπριακούς χορούς.

Συμμαθητές του Δημήτρη Τσαμκιράνη θα βρεθούν στην Καβάλα, όπως και ο νέος δήμαρχος του κατεχόμενου Λευκόνοικου, Πιερής Γυψιώτης που θα χαιρετίσει την εκδήλωση.


Πηγή: Κώστας Παπακοσμάς

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid08AVDyLMntAMKwudin3Tv8SwT1kJ81vu1mwRpK9zyfvwsg6TTYgR3Jq5FsRJSpHfCl&id=100000049855884

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top